Paraván

Őstulajdon

Nincs tudásom és nincsenek válaszaim. De vannak érzéseim és gondolataim, ahogy mindenkinek. Ha belegondolok, tulajdonképpen csak ezek képezik jogos tulajdonomat. Hiába akarok sok minden birtokosa lenni, hogy a birtokomban lévő dolgok által kitöltsem az űrt. Mert az űr igazából nem létezik. Mert amit én űrnek képzelek, ott valójában gondolatok és érzések vannak, amelyek nem szorulnak arra, hogy bármi mással pótolva legyenek. Ezek képezik az én igazi őstulajdonomat, hiszen ezek belőlem fakadnak, bennem mélyen keletkeznek. Minden más, amit én a tulajdonomnak hiszek, átmeneti tulajdon csupán: máshonnan érkezett hozzám, és nem tudhatom, hogy meddig marad nálam.

Önámítás, hogy ha sok minden tulajdonosa vagyok, érek valamit. Mert az érzéseim és a gondolataim nélkül nem érek semmit. Ezek nélkül bábu vagyok csupán, sokkal inkább kihasználható, felhasználható. Viszont ha az érzéseimet és a gondolataimat vállalom, akkor sokkal stabilabbá, szabadabbá válhatok. Sőt, érzésekből és gondolatokból már simán születhet tudás és néha egy-egy válasz is. Mindemellett soha ki nem apadó készletek, önmaguktól újratöltődnek, így bőven adhatok belőlük másoknak is.

 

őstulajdon

 

kép: pixabay.com

Save

További konokságok és liliségek (gondolatok, zenék, képek, versek, idézetek, további bejegyzések...) találhatók a blog Facebook oldalán. Ha van kedved, kukkants be, és/vagy csatlakozz. Néha pedig instáskodom is egy kicsit.

Figyelmeztetés: néha eléggé elgurul... a minden. A gyógyszer marad, de én inkább a minden után gurulok.

Save

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!