Paraván

Utálom a szilvesztert

Utálom a szilvesztert. Amióta az eszemet tudom, utálom. A kötelező, harsogó, jól bebaszós (elvégre az év utolsó napja van, vagy mi a szösz) ünneplést meg bulizást, a trombitákat, a csicsás-giccses cuccokat, a pezsgőt, a köztársasági elnök újévi köszöntőjét, az idióta műsorokat. A petárdát. De azt különösen. Nem értem, hogy mire jó. Tényleg nem. De mindezek mellett legeslegjobban azért utálom a szilvesztert, mert mocskos, ellentmondást nem tűrő magabiztossággal offolja szét a karácsonyt. A szilveszter egy geci troll.

Persze most a szilveszter lazán beszólhatna, hogy tőle aztán úgy töltöm az év utolsó napját, ahogy akarom. Eközben nyilván konfettivel dobálna, ezüstösen csillogó kalapjában billentené a fejét jobbra meg balra, pezsgővel kínálna, amit én határozottan visszautasítanék, mert nem szeretem, végül pedig akkorát fújna a trombitájába, hogy összerogynék. Viszont mindezek ellenére a szilveszternek igaza lenne, mert tulajdonképpen úgy tölthetem ezt a napot, ahogy akarom. És úgy is fogom tölteni: meghitt, csendes, karácsonyi hangulatban. Bár a kívülről beszűrődő zajok egy kicsit megnehezítik a dolgot, de igyekszem majd nem nagyon foglalkozni velük. Szilveszteri fogadalmakat nem teszek (hogy is tehetne az, aki nem szereti a szilvesztert…), igaz, 2017-re vonatkozó álmaim nagyon is vannak (az álmok sokkal komolyabb és minőségibb dolgok, mint a fogadalmak).

Ráadásul január elseje még az előző éjszakánál is rosszabb. Az új év első napján úgy érzem magam, mintha Senkiföldjén lennék. Január elseje túlságosan üres és sivár, valamint figyelmeztet arra, hogy most már végérvényesen vége a karácsonynak, az ünnepi hangulatnak, és a következő napon úgy folytatódik minden, ahogy az év többi részében, karácsonymentes időszakban szokott.

 

utálom a szilvesztert

Azért BÚÉK!

 

kép forrása: unsplash.com

Save

További konokságok és liliségek (gondolatok, zenék, képek, versek, idézetek, további bejegyzések...) találhatók a blog Facebook oldalán. Ha van kedved, kukkants be, és/vagy csatlakozz. Néha pedig instáskodom is egy kicsit.

Figyelmeztetés: néha eléggé elgurul... a minden. A gyógyszer marad, de én inkább a minden után gurulok.

Save

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erika “Angyalka” Zs says:

    Végre valaki , aki nem annyira imádja a Szilvesztert. Szerintem ami ünnep az a Karácsony, na jó van ezer meg egy ünnepünk, de ez a legigazibb, a legszebb ünnep. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!